Privlačna in moderno zasnovana stanovanja

Stanovanjski del kompleksa Koprska vrata obsega 164 privlačnih stanovanj, v velikosti od 38 do 154 m² neto površine, 417 parkirnih mest v podzemni garaži (328 pripadajočih parkirnih mest stanovanjem in 13 dodatnih parkirnih mest) ter 166 shramb. Vsaka etaža obsega po 30 stanovanj, le šesta etaža obsega 14 stanovanj.

Vsa stanovanja so naravno osvetljena in osončena ter z možnostjo prezračevanja. Vsako stanovanje ima balkon ali ložo, nekatera stanovanja v šestem nadstropju pa imajo odprte terase. Bivalni prostori imajo nameščeno zaščito proti soncu. Svetla višina stanovanj je 2,50 m.

Vsa stanovanja imajo urejeno naravno prezračevanje vseh prostorov, zaščito pred soncem, hrastove parkete in sodobno kopalniško opremo. Vhodna vrata v stanovanja so protivlomne izvedbe in zvočno izolativna. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirni mesti v garažni etaži in shramba. Dostop stanovalcev do parkirišč in shramb je tudi neposredno preko notranjih stopniščnih jeder in dvigal.

Moderno zasnovana stanovanja zagotavljajo udobno bivanje ali prijeten počitniški apartma za vse generacije. Kupcem je na voljo 164 privlačnih stanovanj, ki se raztezajo v 6 etažah (6. nadstropij) stanovanjsko - poslovnega objekta, z raznolikimi tlorisnimi rešitvami, od garsonjer do štirisobnih stanovanj, v velikosti od 38 do 154 m² neto površine.

Vsa stanovanja se lahko pohvalijo z:
•    moderno zasnovo,
•    keramiko v skupnih hodnikih in na stopniščih;
•    protivlomnimi vhodnimi vrati v stanovanja,
•    dvemi lastniškimi parkirnimi mesti za vsako stanovanje v podzemnih garažah,
•    shrambami v kletnih prostorih,
•    priključki za vse sodobne gospodinjske in komunikacijske naprave,
•    povezavo etaž z udobnimi dvigali,
•    energetsko učinkovitim in ekološkim ogrevalnim sistemom,
•    projektiranjem stanovanj brez funkcionalnih ovir,
•    pripadajočim balkonom, ložo ali teraso (v najvišjem nadstropju).

Podzemna garažna mesta

Parkirna mesta se nahajajo v garažni hiši v štirih kletnih etažah, skupaj je 417 parkirnih mest (od tega 328 pripadajočih stanovanjem).

Koprska vrata imajo urejen uvoz v garaže pod objektom, kjer sta za vsako stanovanje zagotovljeni dve lastniški parkirni mesti. Nadalje se v kletnih etažah nahajajo še kolesarnica, dvigala in pomožni prostori za funkcijo obratovanja objekta.

Dostop v kletne etaže je preko uvozne in izvozne klančine v garažo s severne dostopne ceste. Kletne etaže so z etažami nad terenom povezane s tremi vertikalnimi komunikacijskimi jedri, od tega sta dve jedri stopnišč z dvigaloma ter eno jedro samo stopnišče.