Tehnični opis stanovanj

Zasnova stanovanj
V šestih etažah je locirano 164 stanovanj različnih velikosti. Stanovanja so projektirana brez funkcionalnih ovir. Stanovanja so naravno osvetljena in osončena ter naravno prezračevana. Vsako stanovanje ima balkon ali ložo, nekatera stanovanja v šestem nadstropju pa imajo odprte terase. Vsako stanovanje je izolirano toplotno in zvočno. Bivalni prostori imajo ustrezno zaščito prosti soncu. Svetla višina stanovanj je 2,50 m.

Tlaki
Tlaki v sanitarnih prostorih so obloženi s keramiko, v drugih stanovanjskih prostorih z lakiranim panelnim parketom.  
Tlaki atrijev, balkonov, lož in teras so obloženi s keramiko. Enako so s keramiko obloženi tudi tlaki stopnišč in hodnikov.

Stene in stropi
Predelne stene v stanovanjskih enotah so iz dvojnih mavčnih plošč (KNAUF) v suhih prostorih, v mokrih prostorih so zidane iz opeke. Stene med stanovanjskimi enotami so betonske ali opečne izvedbe. Oboje so izolirane, dodatno toplotno in zvočno z ustreznim materialom. Vse stene in stropi so finalno glajeni in pleskani z belo barvo. Stene sanitarnih prostorov so do stropa obložene s keramičnimi ploščicami.

Kuhinja
V kuhinji so izvedeni priključki sanitarne vode in elektrike.

Sanitarni prostori
Garsonjere in manjša stanovanja imajo sanitarne prostore opremljene skladno z opremo, vrisano v komercialnih skicah: konzolo z WC školjko s podometnim izplakovalnim kotličkom, umivalnikom z enoročno mešalno baterijo, plastični tuš z mešalno baterijo in priključkom za pralni stroj. Večja stanovanja imajo dvojne sanitarne prostore.

Vrata in okna
Vhodna vrata v stanovanja so protivlomne izvedbe (vgrajeno je varnostno tri točkovno zaklepanje), požarno odporna (EI 30-SC) in zvočno izolativna (27dB).

Notranja vrata so lesena, obojestransko finalno obdelana z laminatom in lakirana. Okna in vrata na balkone, lože in terase so izdelana iz PVC profilov s prekinjenim termičnim mostom, zastekljena so z dvoslojnim izolacijskim steklom, ki ustreza zahtevam zvočne in toplotne izolativnosti po projektu. Tesnjenje oken in okvirjev je dvojno z EPDM tesnili. Zunanje okenske police so iz aluminijaste pločevine, notranje pa iz PVC-ja. Senčila so zunanje žaluzije, nameščene nad okni v vseh bivalnih prostorih. Balkoni, lože in terase so ograjene z železno ograjo z ročajem.

Ogrevanje, hlajenje in prezračevanje
Za potrebe ogrevanja in hlajenja celotnega objekta sta v šesti etaži montirani dve toplotni črpalki, tihe izvedbe, sistema zrak – voda z revezibilnim načinom delovanja (ogrevanje ali hlajenje). Objekt se lahko ogreva ali hladi.

Sistem ogrevanja stanovanjskih enot in poslovnih enot je dvocevni temperaturnega režima 40 - 45 C, sistem hlajenja pa temperaturnega režima 7- 12 C. temperature posameznih prostorov ustrezajo pravilniku o toplotni zaščiti in učinkoviti rabi energije v prostorih.

Stanovanjske enote se ogrevajo ali hladijo preko parapetnih in stenskih ventilatorskih konvektorjev zvedenih z dvocevnim sistemom. V kopalnicah je kopalniški radiator opremljen s termostatskim ventilom.

Izmenjava zraka v prezračevalnih prostorih stanovanjskih enot je v skladu s predpisi za namembnost prostorov. Za prezračevanje kopalnic in WC-jev so nameščeni odvodni ventilatorji. Dovod zraka v prostore je skozi spodrezana vrata.

Sanitarna hladna in topla voda
Objekt je priklopljen na javno vodovodno omrežje preko dveh priključkov, ki so v upravljanju javnega podjetja za opravljanje dejavnosti oskrbe z vodo.

Topla sanitarna voda se pripravlja s pomočjo plinskih kotlov in rekuperacije odpadne energije toplotnih črpalk. Stroške porabe obračunava upravljalec objekta. Za celotno omrežje je izveden sistem zaščite proti legionelam s tedenskim pregrevanjem bojlerja in inštalacije.

Elektroinstalacije
V vsaki stanovanjski enoti je v notranjem hodniku razdelilec z ustreznimi varovalnimi elementi in števec porabe električne energije, povezan direktno z distributerjem električne energije.

Razsvetljava
Inštalacija v stanovanjih je izvedena z izpusti za svetila in vtična mesta, ki so prilagojena za opremo v skladu s projektirano opremo v komercialnih skicah. Luči so nameščene v skupnih prostorih.

Telefonski priključek
V vsakem stanovanju je predviden najmanj en telefonski priključek.

Domofon
V vsakem stanovanju je nameščena govorna naprava s centralnim pozivnim mestom pri vhodu v objekt in garažo.

TV
V vsakem stanovanju je predviden najmanj en CTV priključek.